loading...
بروزترین وبسایت در رزبلاگ
admin بازدید : 69 یکشنبه 30 مهر 1396 نظرات (0)

ترامپ همچنین در این سخنرانی با اشاره به رویدادهایی، چون اشغال سفارت ایالات متحده در تهران در سال ۱۳۵۸، بیان کرد: تجاوز‌های حکومت دیکتاتوری ایران تا به امروز ادامه داشته است. در مقابل رئیس قوه مجریه کشورمان واکنش جالبی از خود نشان داد و گفت: رئیس‌جمهور آمریکا را دعوت می‌کنم که هم تاریخ را بهتر بخواند و هم جغرافیا را.

کودتای ۲۸ مرداد اولین دخالت آشکار آمریکا در خاک ایران

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ کودتایی است که از طریق حمایت‌های مالی سازمان مخفی اطلاعات بریتانیا و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا علیه نخست وزیر وقت محمد مصدق انجام شده بود. این یکی از آشکارترین دخالت‌های ایالات متحده بر ضد جمهوری اسلامی ایران بوده است.

تداوم دشمنی‌ها از کارتر تا ترامپ/اجازه تکرار کودتای نوژه را نخواهیم داد

پس از شکست مصدق در این کودتا، محمدرضا شاه پهلوی در دیدار با کرمیت روزولت رئیس جمهور سابق آمریکا و رئیس شعبه خاورمیانه سازمان مرکزی جاسوسی آمریکا (سیا) اظهار کرد: من تاج و تختم را از برکت خداوند، ملتم، ارتشم و شما دارم... و هرگاه فاطمی را به خاطر سرنگونی مجسمه‌های من و پدرم پیدا کنم، بی‌درنگ اعدامش خواهم کرد.

ماجرای اولین شکست آمریکا چه بود؟


۴نوامبر ۱۹۷۹ میلادی عملیات تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اتفاق افتاد. در این روز جمعی از دانشجویان ایرانی موسوم به دانشجویان پیرو خط امام(ره) به سفارتخانه آمریکا در ایران حمله کردند و ۶۶ دیپلماتیک آمریکایی را به گروگان گرفتند.

تداوم دشمنی‌ها از کارتر تا ترامپ/اجازه تکرار کودتای نوژه را نخواهیم داد

دلیل این تسخیر را می‌توان در مداخله‌گری دولت آمریکا پس از انقلاب اسلامی جستجو کرد، چرا که این سفارتخانه به محلی برای جاسوسی و تفرقه افکنی در میان انقلابیان تبدیل شده بود.

حرکت غیر دولتی دانشجویان کشور در ۱۳ آبان ماه به دلیل مقابله با هر گونه سلطه دوباره ایالات متحده و تدادم جنایت‌های ۲۵ ساله آنان از زمان نخست وزیری محمد مصدق تا سال ۱۳۵۸ بوده است.

عملیات طبس؛ تجربه تلخ دومین شکست


۲۴ آوریل ۱۹۸۰ عملیات طبس؛ در پی گروگان‌گیری نیرو‌های آمریکایی در سفارتخانه آمریکا در خاک ایران توسط دانشجویان ایرانی جیمی کارتر رئیس جمهور ایالات متحده دستور انجام عملیات آزادسازی نیرو‌های خود را صادر کرد.

تداوم دشمنی‌ها از کارتر تا ترامپ/اجازه تکرار کودتای نوژه را نخواهیم داد

وی در جلسه اضطراری شورای امنیت ملی کشور خود، بیان کرد: به نظرم امکان خلاصی گروگان‌ها بسیار بعید به نظر می‌رسد و ما باید حاکمیت خود را اعمال کنیم و حالا وقت آن است که عمل مناسب انجام پذیرد و جدول زمانی آن هم تهیه شود و این عملیات باید در اولین فرصت ممکن آغاز شود.

هنگام انجام عملیات، یکی از بالگرد‌های آمریکایی در ۱۲۰ کیلومتری راور کرمان دچار نقص فنی شد و سقوط کرد. در جریان این شکست ۸ تن از نیرو‌های نظامی آمریکا جان خود را از دست دادند و پس از آن امام راحل (ره) در پیامی فرمودند: چه کسی هلی کوپتر‌های آقای کارتر را ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شن‌ها ساقط کردند. شن‌ها مأمور خدا بودند، باد مأمور خداست.

پیروزی بر عراق؛ شکست سوم، ضربه نهایی ایران به آمریکا

گویا دشمنی‌های آشکارا و پنهان سران آمریکا با ایران به چند سکانس دوران پهلوی باز نمی‌گردد و این سریال همچنان ادامه دارد. ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ میلادی دولت صدام به خاک ایران حمله کرد که این جنگ تحمیلی حدود ۸ سال به طول انجامید.

تداوم دشمنی‌ها از کارتر تا ترامپ/اجازه تکرار کودتای نوژه را نخواهیم داد

پس از سرنگونی رژیم شاهنشاهی و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، ایالات متحده بیم تبدیل شدن یک نظام نوپا به قدرت برتر منطقه و چه بسا فرامنطقه‌ای را داشت، بنابراین به تحریک صدام حسین برای جنگ با ایران پرداخت تا بدین گونه ضربه مهلکی بر پیکره جمهوری اسلامی ایران، وارد سازد.

رشادت‌های رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس به دور از حمایت‌های کشور‌های برتر دنیا در حالی ادامه داشت که دولت آمریکا و اتحادیه جماهیر شوروی اقدام به حمایت‌های مالی، نظامی و مجهز ساختن ارتش عراق کرده بودند؛ اما با وجود این ایران توانست در این جنگ افزون بر شکست صدام حسین، مجددا به ایالات متحده بفهماند که از دخالت در امور سیاسی و اقتصادی ایران ممانعت کند.

مطالب فوق تنها بخشی از شکست‌های پی در پی آمریکا در مقابل ایران بوده است و این در حالیست که رئیس جمهور جدید ایالات متحده بدون نگاه به تاریخ ناکامی‌های کشور خود، اکنون اقدام به لفاظی و تهدید ایران می‌کند.

و اما ماجرای خلیج ع. ر. ب. ی

اظهارات ترامپ مبنی بر ع. ر. ب. ی دانستن خلیج فارس ناشی از ایجاد یک جنگ روانی و تنش میان مردم کشورمان است، چرا که تجربه‌های تلخ شکست‌های پی در پی آنان در دهه‌های گذشته اکنون آنان را وادار ساخته که از طریق جنگ روانی وارد میدان شوند.
نکته جالب این است که بلافاصله پس از اظهارات واهی ترامپ در این خصوص کاربران ایرانی تصاویری از سنگ قبر سربازان آمریکایی را منتشر کرده بودند که نام خلیج فارس بر روی این سنگ قبر‌ها حک شده بود.

تداوم دشمنی‌ها از کارتر تا ترامپ/اجازه تکرار کودتای نوژه را نخواهیم داد

مهدی ناظمی کارشناس آسیای میانه در همین راستا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه به کار بردن جملاتی مبنی بر خلیج ع. ر. ب. ی ریشه در عناد و ستیزه جویی آمریکا با کشورمان دارد، گفت: امروز نمی‌توان اذعان داشت که رئیس جمهور کشوری مانند ایالات متحده که همواره سعی دارد از منابع ایران در جهت تأمین منافع خود استفاده کند، با تاریخ و جغرافیا آشنایی ندارد و سخنان ریاست جمهوری کشورمان در قالب طعنه و کنایه مهر تأییدی بر این ادعاست.

کارشناس آسیای میانه با اشاره به سابقه طولانی دشمنی‌های ایران و آمریکا، گفت: دشمنی آمریکا با انقلاب اسلامی و مردم ایران همیشه بوده و هست و ماهیت رژیم‌های سلطه مانند ایالات متحده و ظلم ستیزی آنان بر همگان آشکار است؛ اما ما باید بدون توجه به این مسائل همواره با تکیه بر اصالت انقلاب اسلامی مبنی بر مقابله با ظلم ستیزی، به راه خود ادامه دهیم.

ناظمی افزود: حمله نظامی، کوتاه‌ترین راه مقابله با یک نظام است و دولت آمریکا با توسل به این شیوه ایران را مورد هدف قرار داد و شکست خورد، بنابراین اکنون رئیس جمهوری وقت آنان با جنگ روانی قصد دارد ایرانیان را تحریک کرده و آنان را آزار دهد.

وی برهم زدن آرامش کشور‌های مسلمان منطقه را مهم‌ترین دلیل اظهارات واهی دونالد ترامپ برشمرد و گفت: اکنون کشور‌های منطقه به خوبی بر اهداف و سیاست‌های رئیس جمهور آمریکا آگاه هستند حال آنکه رسانه‌های غربی مسئله خلیج ع. ر. ب. ی را در بوق و کرنا می‌کنند.

اجازه تکرار کودتای نوژه را نخواهیم داد

به گفته رئیس جمهور کشورمان؛ ظاهرا ترامپ فراموش کرده که در طول مبارزات ملت ایران علیه دیکتاتوری و تلاش این ملت برای کسب استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، در این سرزمین، کشوری که بیشترین حمایت را از دیکتاتوری وقت می‌کرد، آمریکا بود. ظاهرا او فراموش کرده که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا چه اقداماتی را علیه ایران انجام دادند و تلاش داشتند بر ضد انقلاب ایران در سال ۵۹ کودتای پیشین خود را تکرار کند.

تداوم دشمنی‌ها از کارتر تا ترامپ/اجازه تکرار کودتای نوژه را نخواهیم داد
۱۸ جولای ۱۹۸۰ روز شکست کودتای نوژه؛ این کودتا به منظور ساقط کردن نظام جمهموری اسلامی ایران و از طریق حمایت‌های مالی کشور‌های آمریکا، انگلیس و عراق طراحی شده بود. به همین منظور رئیس قوه مجریه کشورمان نسبت به اظهارات اخیر ترامپ واکنش نشان داد و به او هشدار داد که نمی‌تواند کودتای نوژه جدیدی را علیه ایران اجرا کند.

مطالب فوق تنها بخش کوچکی از مداخله‌های دولت آمریکا در مسائل سیاسی ایران است. قدرتی دیکتاتور که از بیم تبدیل شدن ایران به یک قدرت منطقه‌ای و چه بسا فرامنطقه‌ای تا کنون با توسل به شیوه‌های مختلف و تفرقه‌افکنی سعی در تصاحب منابع کشورمان دارد.

شاید بتوان یکی دیگر از ریشه‌های این عناد را در خوی سلطه‌گری آنان جستجو کرد؛ اما سران این کشور‌ها شاید تاریخ پیروزی‌های ایران در سال‌های پس از انقلاب اسلامی را فراموش کرده‌اند و یا اینکه اکنون با نادیده انگاشتن آن سعی دارند از حربه‌های دیگری مانند جنگ روانی علیه ایران استفاده کنند.

در کلام آخر باید یادآور شد که این حربه‌ها هیچ‌گاه تأثیر مخربی بر روحیه ایرانی نخواهد گذاشت و مردم کشورمان تاکنون دو مرتبه یکی در زمان سقوط رژیم پهلوی و دیگر در زمان هشت دفاع مقدس امتحان خود را پس داده‌اند. درست در آن زمان که قدرت‌های استکبار در یک سو قرار داشتند و ایران تنها در مقابل آنان ایستادگی می‌کرد. افزون بر این موضوع باید اذعان داشت از آنجایی که برجام یک توافقنامه چند جانبه است و مطابق با حقوق بین‌الملل، ترامپ به تنهایی نمی‌تواند این سند را لغو کند.

 

 

گزارش از زهرا ابهری

 

 

منبع:

باشگاه خبرنگاران

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی