loading...
بروزترین وبسایت در رزبلاگ
admin بازدید : 107 دوشنبه 03 مهر 1396 نظرات (0)

هرگاه شهرها معطر به عطر حضور شهدای گمنام می‌­شود، با سوالاتی از سوی برخی مردم و بویژه جوانان عزیز روبرو می­‌شویم از جمله اینکه مکانیسم شناسایی شهدای گمنام و تشخیص آنها از اجساد عراقی و مسائلی از این قبیل چه روندی را طی می‌کند.

عملیات شناسایی پیکرهای مطهر شهدا توسط نیروهای اطلاعات عملیات و عناصر تخریب چی با توجه به اطلاعات و اسناد بدست آمده از رزمندگان و آزادگان، آثار موجود از شهیدان و تشخیص خطوط پدافندی در منطقه عملیاتی صورت می پذیرد؛ سپس مسیر تردد و معبر برای ورود نیروهای تفحص هموار می گردد و در صورت نیاز، زمین برای استقرار بیل مکانیکی فراهم می شود. فعالیت تفحص بسته به نوع ،شرایط و جنس زمین متفاوت است. بطور مثال در منطقه فکه زمین رمل و ماسه ای است، در چیلات، سومار و میمک تفحص در سنگلاخ و تپه‌ها و شیارهای کوچک و بزرگ انجام می شود، در طلائیه زمین باتلاق است ، در شط علی نیزار و آب وجود دارد و در کردستان و حاج عمران در کوههای صعب العبور انجام می گیرد.

قهرمانانی که در دل خاک خوابیده‌اند

اما به راستی شهدا چگونه تفحص می‌شوند؟

۱- در سیر کار تفحص و جستجوی پیکرهای مطهر شهدا از آغاز تاکنون مشاهدات شاهدان عینی، مطالعات، تجربیات و همچنین تکنولوژی روز، به یاری گروه‌های تفحص آمده و هم اینک نیز با اطلاعات کامل و کافی و کاملا تخصصی در حال پیگیری است.

۲- آخرین نقشه موجود مناطق با نقشه‌های زمان جنگ تطبیق داده شده و آمار و اطلاعات شهدای به جامانده از دوران دفاع مقدس احصا شده است.

۳- در برخی مکان‌ها و بنا به مورد، زمینه حضور افراد مطلع در مناطق به منظور جستجوی پیکرهای مطهر در داخل و خارج از مرزهای کشور فراهم شده است.

بزرگ‌ترین شهدای تفحص چه کسانی بوده‌اند؟

شهید ابراهیم احمدپوری
شهید محمدرضا رسولی
شهید سید امیر تشت زرین
شهید جلال شعبانی
شهید حسین صابری
شهید عباس صابری
شهید رضا مؤمنی
شهید سعید شاهدی
شهید علی محمودوند
شهید علیرضا حیدری
شهید علیرضا شعبانی
شهید مجید پازوکی
شهید محمدرضا نیک خواه بهرامی
شهید محمد زمانی
شهید محمود غلامی
شهید مهدی فرحزادی

قهرمانانی که در دل خاک خوابیده‌اند

گستره تفحص

تفحص درون مرزی

باتوجه به اینکه ارتش بعثی عراق از ابتدا تا پایان جنگ تحمیلی بخش های مختلفی از خاک کشورمان را در اشغال داشت و یا در عملیات های مختلف رزمندگان اسلام در خطوط پدافندی مذکور تردد داشته اند، لذا پیکر شهدا معمولاً در معرکه باقی می‌ماندند که برخی از آنها در خلال جنگ به عقبه انتقال داده شد و تعداد زیادی هم تا پایان جنگ در محل درگیری و نبرد بوسیله دشمن مدفون شده اند.

تفحص برون مرزی

با توجه به اینکه بنا به مقتضیات سیاسی و نظامی جنگ، رزمندگان اسلام دشمن بعثی را در خاک عراق تعقیب و در آنجا اقدام به تک و پاتک می‌نمودند در نتیجه تعدادی از آنان بعد از شهادت در خاک عراق تا پایان جنگ باقی ماندند. از دلایل دیگر وجود پیکر شهیدان در داخل خاک عراق آن بود که رژیم بعثی با بی‌رحمی افراد مجروح و اسیر را در جدار مرز خود و تا عمق خاک عراق بصورت دسته جمعی به شهادت می‌رساند لذا پس از سالهای ۷۷ گروههایی به نام گروه تفحص برون مرزی تشکیل یافت و با هماهنگی وزارت خارجه دو کشور (در زمان صدام) پیکرهای مطهر شهدا طی مراسم و تشریفات تبادل در مرز به میهن اسلامی منتقل شد.

قهرمانانی که در دل خاک خوابیده‌اند

سختی‌های تفحص شهدا در چیست؟

۱- وجود مین و مواد منفجره به جا مانده از جنگ تحمیلی.
۲- وجود گرمای شدید منطقه جنوب و عدم کارآیی ماشین آلات سنگین در تمام روز.
۳- وجود سرمای شدید و برف گیر شدن مناطق کوهستانی غرب.
۴- حضور گروهک منافقین و دیگر عوامل ضد انقلاب در مرز و اذیت و آزار آنها.
۵- کمبود امکانات پیشرفته.
۶- عدم همکاری مقامات مسئول عراقی در نقاط مرزی

 

 

 

yjc.ir

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی